Boek 4

Boek 4

Tijdens de publicatiefase van mijn derde boek was ik van plan om een tijdje te bezinnen op het hele idee van boeken schrijven. Geheel tegen de gewoonte in, was ik ook nog niet begonnen aan een vierde boek. Ik had alleen twee verschillende boek ideeën summier opgeschreven zodat ik het niet zou vergeten. Want ideeën heb ik altijd genoeg. En ik was tenslotte nog steeds aan het schrijven. Korte verhalen en een maandelijkse blog voor babybytes, column en artikelen voor personeelsblad. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ik kreeg toch weer kriebels om aan een boek te gaan werken. Want niets overtreft natuurlijk het vasthouden van een boek met je eigen naam erop.

Dus inmiddels is één van de twee boek ideeën volledig uitgewerkt in een synopsis en heb ik een aantal hoofdstukken geschreven. Maar het gaat niet zo hard. Dat heeft alles te maken met het feit dat ik inmiddels veel van mijn tijd kwijt ben aan hele leuke andere dingen; namelijk twee kindjes en een opleiding. En dat ook nog naast een baan. Maar ik klaag niet, wat ook al duurt het misschien was langer. Dat vierde boek gaat er zeker wel komen. Het verhaal zit in mijn hoofd en moet gewoon geschreven worden. Dat gaat gebeuren, de enige vraag is wanneer.

Over dat verhaal gesproken. Het wordt net als mijn derde boek een chicklit met een thriller sausje. Dat beviel mij erg goed om te schrijven en van wat ik hoor, valt het ook goed in de smaak bij de lezer. Het gaat over twee vriendinnen die samen met een andere jongere vrouw in een oud studentenhuis wonen. De werktitel is ‘Drie is teveel’. Ervaring leert dat mijn werktitels nooit de definitieve titel worden, dus stay tuned over het verdere verloop van de weg naar dit boek.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.