Boek | Dwaze dates of echte liefde

dwaze_dates

Lieke, een 28 jarige tekstschrijfster bij een vrouwenblad, moet een nieuwe start maken na de verbroken relatie met haar vriend Mark. Haar vriendinnen Andrea (de naïeve katten en kindervriend) en Natasha (de mannenvreter) proberen haar te helpen. Gedrieën stappen ze middenin de soms hilarische wereld van versieren en versierd worden.

 

Terwijl Lieke probeert wegwijs te worden in deze wereld vol daten, mannen en seks, worstelt ze met haar positie op haar werk. Ze krijgt de kans van haar leven, maar die kan ze pas waar maken als ze onder ogen ziet wat ze mist. De positie in haar waterpolo team staat onder druk evenals de relatie met haar ouders. Lieke gaat op zoek naar antwoorden die allesbepalend zijn en moet heel wat kikkers kussen om te bepalen wie er bij haar past….. en wat ze wil in het leven en de liefde.

 

Dwaze dates of echte liefde: een debuutroman met een lach en een traan over grote liefdes, vriendschap en ambitie die je doet meeleven met de sympathieke heldin. Herkenbaar, romantisch en een beetje stout

 

Bestellen?

Dwazes dates is voor €17,95 te bestellen via Bol.com en via Artbooksshop.com (webshop van uitgeverij Zilverspoor).

Liever een gesigneerd exemplaar ontvangen? Neem dan contact met me op!

 

Reviews

 

Ako.nl

Een heerlijke chicklit die je gewoon niet weg kan leggen. Heel realistisch geschreven;normale en minder alledaagse dingen worden beschreven op het gebied van liefde, sex, daten, relaties, vriendschappen,hobby”s en nog veel meer. Alles wat je van een chicklit verwacht vind je terug in dit boek; humor, spanning, romantiek & zeer geschikt voor vrouwelijke lezers.

Bruna.nl

Het is een heel leuk boek! Goed geschreven, humoristisch en verrassend. Ik vind het zeker een aanrader voor iedereen, jong of oud.

Bol.com

Jessica Maes: We willen allemaal, huisje, boompje, beestje. Maar dan bedoelen we een boom van een vent en geen beestje maar een baby. Priceless! Wat een tof chicklit-debuut!
Dit is een heel erg post- feministisch boek. Ja, feminisme! Het hoofdpersonage weet super goed wat ze wil en wat ze niet wil. Op en top vrouwelijk.
Ik zeg ook post-feminisme want de feminist – ik – kan- alles- beter- dan -mannen is het hoofdpersonage niet. Ze wil liefde, geluk en heel sterk een gezinnetje. Willen niet alle twintigers dat?

Het is een charmantisch boek! (lees: charme + romantisch = charmantisch!)

Karin1001: Een heerlijk boek om te lezen. Vlot geschreven en daarom leg je het niet snel weg.
Wel een boek met een lach en een traan, gelukkig meer lachrimpels dan tranen!
De avonturen die de hoofdpersoon beleeft tijdens haar single zijn, zijn gewoonweg hilarisch.

Marioprins:  Ik ben normaal geen lezer, maar dit boek zorgde ervoor dat ik niet meer stopte.
Vanaf bladzijde 1 tot aan bladzijde 279 heb ik dit boek met heel veel plezier gelezen.
Het is een boek vol verrassingen en dit werkt dan ook op je lachspieren.

 

Recensies

Bezetenboeken.nl

Het zou een recept kunnen zijn, zo verloopt het leven van Lieke in het boek dwaze dates of echte liefde. Men neme een knappe ex, 2 heel verschillende vriendinnen, een dosis humor, een vleugje sportiviteit en een eetlepel sex. En een aantal mannen die op haar pad komen.
(…..) Dat levert leuke verhalen op, ontmoetingen met mannen. Op haar werk krijgt zee en nieuwe uitdaging die ook nog eens met ‘oude liefdes’ te maken heeft…genoeg aan het hoofd voor deze jonge meid en een leuk en verrassend einde.
Ik kende Krista van der Hulst niet, het is ook haar debuut maar ik vind haar schrijfstijl prettig lezen. (…) Het boek ziet er mooi uit, de foto op de cover geeft het verhaal duidelijk weer en de titel vond ik erg toepasselijk. Ik ben benieuwd naar het volgende boek van Krista van der Hulst.

Lees de complete recensie op Bezetenboeken.nl

Cravingpages.nl

Dwaze Dates of Echte Liefde is een erg realistische chicklit wat het gemakkelijk maakt om je in te leven in de hoofdpersoon. De gebeurtenissen in het boek kunnen immers net zo gemakkelijk jou overkomen of een van je vriendinnen. Ik vond het erg leuk om te lezen over Lieke’s onwennige herintrede in de wereld van het daten, (….) Ook vond ik het leuk dat Krista de mensen in Liekes leven heel erg naar voren haalde. Daardoor kwam het verhaal – en Lieke – pas echt goed tot leven.
Met dit boek bewijst Krista van der Hulst dat je je niet hoeft te wenden tot karikaturistische personages om een vermakelijke chicklit neer te zetten. Ook met een geloofwaardige hoofdpersoon, en herkenbare situaties is het haar gelukt om een hilarisch, romantisch, maar ook aangrijpend verhaal neer te zetten.
Ik denk dat iedere vrouw wel een punt van herkenning kan vinden in Dwaze Dates of Echte Liefde, en ik raad het boek dan ook van harte aan aan liefhebbers van het chicklit genre.

Deboekensalon.nl

Dit debuut van de auteur leest vlot weg en onderscheidt zich van andere boeken in dit genre door haar nuchtere benadering van zaken. Het verhaal is een stuk minder over de top dan andere chicklit, maar de spanningsboog is hierdoor niet altijd even sterk aanwezig. Toch zal de roman zeker in de smaak vallen bij liefhebbers van dit genre. Vrij kleine druk en ruime marges.
Lees de complete recensie op Deboekensalon.nl

Adorablebooks.nl

(…) Het is herkenbaar geschreven en er zitten ook een aantal grappige passages in. De personages in het boek zijn goed uitgewerkt en je kunt je goed voorstellen met wie je te maken hebt. Dwaze dates of echte liefde is een chicklit, maar is toch anders dan anders omdat het wat meer realistisch is. Het gaat over de liefde, maar het is niet zo zoetsappig allemaal. (…)

Leesfanaten.nl

(….) Van der Hulst heeft een luchtige schrijfstijl, makkelijk taalgebruik, een boek dat je gemakkelijk uitleest. Ook de opbouw van het verhaal doet je goed inleven in het leven van Lieke en haar vriendinnen. Het is een prachtig chicklit, die voor iedere vrouw herkenbare elementen bevat. (…)
lees de complete recensie op Leesfanaten.nl

Booksandkisses.nl

Dwaze dates of echte liefde is een aanrader voor de meiden die van echte chicklits houden. Romantiek, humor en vriendschap staan centraal in dit boek. De vlotte schrijfstijl zorgt ervoor dat je het boek snel uit hebt, zonder dat je het idee hebt dat je wat mist. Het verhaal klopt gewoon helemaal, alle aspecten die een chicklit moeten bevatten zitten er wat mij betreft in verwerkt. Een mooi debuut voor Krista van der Hulst!
Lees de hele recensie op Booksandkisses.nl

Chicklit.nl

Dwaze dates of echte liefde is een typische chicklit. De drie vriendinnen Lieke, Andrea en Natascha zijn alle drie zo verschillend qua karakter, dat iedereen wel iets van zichzelf in hen zal herkennen. Ook de combinatie van liefde, vriendschap en werkperikelen, waarin het drietal zich ieder op hun eigen manier ontwikkelt, hoort echt bij dit genre. Twintigers zullen zich het meeste aangesproken voelen door dit boek. Leuk is dat er in dit verhaal ook de verwikkelingen in een sportteam bij komen. De datingavonturen, maar ook sommige van de interviews die Lieke voor haar werk doet, zijn grappig omschreven.
Lees meer

Storyhunters.nl

‘Dwaze dates of echte liefde’ is toch net een tikkeltje anders dan de chicklits die ik gewend ben. Het heeft dat beetje stout, wat ik vaak mis en dit boek is gewoon niet zo zoetsappig als de rest. Het is wel zoetsappig, maar net wat realistischer.
(…)Verder bouwt ze het verhaal leuk op: je begint met de breuk tussen Lieke en Mark.
Lieke zoekt troost bij haar twee beste vriendinnen, die deze uiteraard geven en dan begint de wereld van stappen, seks, alcohol en vriendinnen!

Erg leuk, hilarisch en zoooo herkenbaar! Lieke ontmoet diverse mannen en beleeft momenten die ook weer erg herkenbaar zijn! Allemaal typisch Chicklit, natuurlijk, maar in dit boekje toch net wat anders.

Ik weet niet precies wat het is, maar Krista van der Hulst draait er net een iets andere twist aan waardoor het geen standaard chicklit is geworden en dat bevalt me enorm goed!

Passie voor boeken

‘Alles waarvan ik vind dat dit aanwezig moet zijn in een goede Chicklit heb ik ruimschoots kunnen vinden in dit boek. Romantiek en humor, herkenbare situaties gegoten in een vrolijk geschreven verhaal.’
‘Krista heeft in een aangename schrijfstijl een treffend verhaal geschreven, vlot en onderhoudend, een boek dat continu mijn volle aandacht heeft gehad. Een regelrechte aanrader voor de liefhebbers van Chicklit!’
Lees de complete recensie