Gevaarlijke date in de bieb

Gevaarlijke date in de bieb

Bij elk nieuw boek hoort natuurlijk ook het moment dat het in de bibliotheek te leen is. Maar is hoeveel bibliotheken dat zo is, wordt grotendeels bepaald door de de biblion recensie. Gelukkig kon ik voor Gevaarlijke date ook weer rekenen op een mooie recensie zie hier. Inmiddels weet ik dat er bijna 150 exemplaren zijn besteld. Dat is zeker niet slecht. Ik ben blij dat ook de bieblezers straks vermaakt kunnen worden door Tirza en haar avonturen. De productie en distributie van de boeken bleek lekker vlot te verlopen, want ze zijn nu al in de bibliotheek te vinden. Ik heb er nog geen foto van kunnen maken, want helaas (of toch niet…) waren ze in mijn bieb uitgeleend. Het zou dus heel leuk zijn als iemand die hem wel ziet liggen een foto wil sturen naar info@kristavanderhulst.nl. Natuurlijk duik ik elke bibliotheek in om te kijken of mijn boeken er liggen. Misschien wel alle drie op een rijtje. Maar ze moeten natuurlijk vooral veel uitgeleend worden.
Want wat veel mensen waarschijnlijk niet weten is dat er leenvergoedingen bestaan voor auteurs. Stichting Lira keert elk jaar aan alle auteurs per uitgeleend boek een minimale vergoeding uit. Het genre (in de bieb bv. ‘Liefde en leven’, ‘Romans’ of ‘Romantiek’) waar ik in schrijf is onverminderd populair om uit te lenen en als je dat doet in de bieb, ziet de auteur er ook nog wat voor terug. Maar daarnaast is het natuurlijk geweldig als mijn boeken veel lezers hebben. Hoe ze er ook aan komen.
In Zeist is er zelfs een hoekje (zowel fysiek als op de website) voor lokale schrijvers, waar ik natuurlijk tussen sta. Het enthousiasme van bibliotheken doet mij erg goed. Ik was ook erg blij dat ik de boekpresentatie van Gevaarlijke date in een bibliotheek mocht houden. Want waar vind je meer boeken en boekenliefhebbers dan daar? Mijn liefde voor lezen is er in ieder geval begonnen en het einde is niet in zicht….

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.