Interview Qreative Minds

Interview Qreative Minds

Laatst had ik een ontzettend leuk interview met Natascha voor Qreative Minds. Qreative Minds bestaat uit vijf meiden die elkaar via de verhalenwebsite Quizlet hebben leren kennen. Hier delen zij hun passie door recensies te schrijven over boeken en vragen ze naar de ervaringen van Nederlandse en Vlaamse auteurs.De genres die zij graag lezen zijn onder meer: Fantasy • Young Adult • Historisch • Dystopie • Sciencefiction • Thriller • Avontuur • Psychologisch • Romantisch • Chicklit.

Het interview:

Krista van der Hulst is in 1981 geboren in het Noord-Hollandse plaatsje Obdam. Nu woont ze in Zeist met haar vriend, zoon, hond en kat. Ze heeft Bouwkunde gestudeerd en daarna Beleid, Communicatie en Organisatie. Na wat jaren in de bouw gewerkt te hebben is ze nu werkzaam als Coördinator Huisvesting bij een zorginstelling. Naast werk en gezin houdt ze zich het liefst bezig met schrijven. Een hobby die ze al had vanaf het moment dat ze een pen kon vasthouden (wat ze overigens nog steeds niet doet zoals het hoort). Daarnaast houdt ze van lezen, dansen en zwemmen en is ze verslaafd aan chocola en lipbalsem. Hoewel ze graag goed voorbereid is en van lijstjes houdt, valt het schrijven niet zo te sturen. Hierin laat ze haar fantasie de vrije loop en moet ze maar zien waar het op uit komt.

Eind 2016 is Kiezen of daten uitgekomen. Kun je in je eigen woorden vertellen waar het boek over gaat?
Het boek gaat over de 33 jarige Noor. Ze doet niet aan liefde en relaties, maar vooral aan onenightstands. Ze verhuisd van een klein dorp, waar ze is opgevoed door haar alleenstaande moeder, naar de stad. Daar werkt ze als assistent-architect en volgt een opleiding bouwkunde. Tijdens de opleiding ontmoet ze Dave, die een stuk jonger is. Via haar werk ontmoet ze James, die juist een stuk ouder is. Ze gaat met allebei daten en begint toch gevoelens te krijgen voor beide mannen. Kan ze hiermee wel doorgaan en is het toeval dat juist deze twee mannen in haar leven zijn? Dat moet iedereen natuurlijk gaan lezen.

Heeft hoofdpersoon Noor eigenschappen die je bij jezelf terugziet?
Het karakter uit mijn vorige boek, Lieke, lijkt meer op me dan Noor. Maar ik zie ook wel dingen van Noor in mijzelf. Haar besluiteloosheid bijvoorbeeld. Ik ben echt een ontzettende twijfelkont. Ze is ook heel praktisch ingesteld en nuchter en dat ben ik ook. Maar er zijn natuurlijk ook genoeg verschillen. Voor iedereen die het nog niet doorhad; het is niet autobiografisch.

Lees hier verder.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.