Uitgeef perikelen boek 4

Uitgeef perikelen boek 4

Het is weer een tijdje stil gebleven op mijn website. Maar zo gaat het nu eenmaal als je op zoek bent naar een uitgever. Veel mensen vragen zich wel eens af waarom ik überhaupt op zoek ben. ‘Je hebt toch al een uitgeverij van je eerdere boeken?’ vragen ze dan. Maar dat zit zo; Elk boek was een nieuw contract voor 1 titel. Ik schrijf geen series of vervolgboeken, dus dan is een contract per titel (voor een schrijver die niet het publiek heeft van auteurs zoals Saskia Noort en Ronald Giphart) gebruikelijk. En waarom ik dan niet weer een nieuw contract vraag bij mijn huidige uitgeverijen?

De reden voor mijn verdere zoektocht is tweeledig. Ten eerste zijn de bestaande 2 uitgeverijen niet geschikt (op dit moment). De ene stopt ermee en de andere publiceert eigenlijk niet in mijn genre, waardoor het voor beide partijen niet interessant meer is. Ten tweede wil ik altijd meer. Ik heb nog altijd de ambitie om bij grotere uitgeverijen met breder publiek terecht te komen. Dromen mag altijd, toch?
Maar het wachten duurt dus lang. Heel Nederland lijkt in de coronatijd wel een manuscript te hebben geschreven. Diverse uitgeverijen mag je niet eens meer je werk aanbieden omdat ze zoveel ontvangen. Ondertussen komt er sporadisch een afwijzing binnen. Hoewel ik weet dat het erbij hoort, doet het toch elke keer een beetje pijn. Het is toch iets waar ik met hart en ziel aan heb gewerkt. Na een maand of 4 vind ik dat ik een uitgeverij een herinnering mag sturen en dat doe ik dan ook. Maar zelfs daar wordt soms niet eens op geantwoord. Dus af en toe kijk ik weer eens om me heen of er nog mooie (wellicht kleinere) uitgeverijen zijn waar mijn boek zou passen. En zo ging er laatst weer een manuscript via de digitale post de deur uit. Stay tuned hoe dit afloopt.
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.