Zo was de boekpresentatie van ‘Het derde wiel’

Zo was de boekpresentatie van ‘Het derde wiel’

Ik kon het bijna niet geloven, maar op 3 juli deed ik het echt al voor de vierde keer: een boekpresentatie geven. Alle promotiematerialen waren op tijd binnen en, het belangrijkste, de stapel boeken ook. We waren op tijd aanwezig om van alles klaar te zetten en vanaf 15uur druppelden de gasten binnen. Het was heerlijk weer, dus de meesten wachten al kletsend en drinkend op het mooie terras tot we echt gingen beginnen met de presentatie. Die vond plaats in de sfeervolle locatie Café Brutal, een leuke ruimte met bar op de begane grond van de watertoren aan de Vaartsche Rijn.

Ik begon te vertellen over hoe het boek tot stand was gekomen. Omdat ik mijn schrijfproces gestructureerd bij houd, kon ik precies aangeven dat ik drie jaar geleden ben begonnen. Zelfs dat ik met hoofdstuk 10 begon en eindigde met schrijven een paar hoofdstukken voor het einde. Na nog wat leuke weetjes probeerde ik de bezoekers nieuwsgierig te maken naar het boek door wat meer over de inhoud en de personages te vertellen.

Toen was het tijd om mijn sidekick van de dag voor te stellen, namelijk Ina Andrea (Andrea.events). Omdat dit dansmaatje ook mijn boek gaat inspreken tot een luisterboek had ik haar gevraagd om tijdens de presentatie voor te lezen. En wat deed ze dat geweldig. Hoofdstuk 1 voelde nog nooit zo levendig.

Een vast onderdeel van mijn boekpresentaties is de quiz. Met meerkeuze vragen die de gasten konden weten uit mijn eerdere verhaal of moesten gokken kwam er uiteindelijk een winnaar uit. De spannende eindstrijd ging tussen mijn driejarige dochter en een collega.

Hierna nam Ina de microfoon weer van me over om mij ter interviewen over het boek en meer algemeen over het schrijverschap. Een hele leuke manier om daar meer over te vertellen voor mij en voor het publiek om meer te weten te komen. Bijvoorbeeld hoe ik aan de namen van de personen in het boek kom.

De boekpresentatie sloot ik af met een vooruitblik op te toekomst met onder andere boek 5. Daarnaast bedankte ik specifiek mijn vriendinnen omdat vriendschap een heel belangrijk thema in ‘Het derde wiel ‘ is.

Onder het genot van een hapje en een drankje mocht ik heel wat bezoekers blij maken met een gesigneerd exemplaar van dit leuke boek. De tijd vloog en er kwam een einde aan deze leuke inspirerende en feestelijke middag.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.