Over mij

1

Ik ben Krista van der Hulst, geboren in Obdam in 1981, en ik ben een open boek, of tenminste daar wil ik jullie hier een kijkje in laten nemen. Ik woon met mijn vriend, zoon, dochter en hond in Zeist. Alleen al over deze feiten kan ik pagina’s vol schrijven, maar daar gaat het nu niet over (en dat komt tussen de regels door in verschillende verhalen, columns en boeken stiekem ook wel naar voren). Ik werk als Adviseur Huisvesting bij een zorginstelling, maar in mijn vrije tijd heb ik van jongs af aan al een grote hobby; namelijk schrijven. Op de basisschool maakte ik kleine verslagen van de vakanties in Frankrijk met mijn ouders en schreef ik stukjes voor de schoolkrant. Vooral op de middelbare school sloeg mijn fantasie op hol en schreef ik allerlei soorten verhalen; comedy, thriller, horror, avontuur en combinaties daarvan. Mijn vriendinnen en ouders waren mijn trouwe lezers en fans.

 

Daarna werd mijn leven gevuld met mijn studies Bouwkunde aan de HTS en Beleid, Communicatie en Organisatie aan de VU en diverse bijbaantjes en raakte het schrijven op de achtergrond. In 2012 kwam mijn openbaring. Ik had over een aantal reizen die ik had gemaakt, een uitgebreid verhaal geschreven en merkte hoe ik daarvan genoot. Daarnaast las ik in een zweverig artikel over betekenis geven aan je leven, de vraag; wat deed je als kind graag? Het kwam allemaal weer terug, hoe ik vroeger ook altijd zoveel plezier beleefde aan het verwoorden van mijn fantasieën. Ik besloot meer te gaan schrijven en het ook serieus aan te pakken. Inmiddels doe ik regelmatig mee aan schrijfwedstrijden en een aantal korte verhalen zijn gepubliceerd. Maar een eigen boek schrijven en publiceren is altijd mijn droom geweest. Die droom is in februari 2014 uitgekomen met mijn (eerste) chicklit ‘Dwaze Dates of Echte Liefde’! en in 2016 met het tweede boek ‘Kiezen of daten’. Daarna volgde boek nummer drie; ‘Gevaarlijke date’. In 2022 verscheen ‘Het derde wiel’, mijn vierde boek. Verder schrijf ik een vaste driemaandelijkse column onder een pseudoniem en blog ik maandelijks. Daarnaast vind ik het leuk om me in diverse genres te ontwikkelen. Wat dat betreft streef ik een veelzijdigheid en afwisseling na in mijn schrijfwerk die ik ook graag heb in de rest van mijn leven.

 

Het komt misschien zo over, maar schrijven is niet het enige in mijn leven. Naast schrijven lees ik allerlei soorten boeken (Ronald Giphart, Renske de Greef, Kluun, Heleen van Rooyen, Ildiko von Kurthy, Esther Verhoef en Astrid Harrewijn zijn mijn favoriete auteurs) en mijn andere passie is dansen, waarmee ik ook aan wedstrijden meedoe en les in heb gegeven. Daarnaast ga ik ook wekelijks zwemmen, wat voor mij de beste sport is voor het ontstaan van ideeën voor het schrijfwerk in mijn hoofd. Misschien krijg ik door helder water, heldere gedachten. Reizen doe ik ook graag en veel (anders worden mijn reisverhalen natuurlijk ook fictie). Daarbij kan ik op de grote wereldkaart in mijn werkkamer trots naar heel wat vlaggetjes kijken, van de bestemmingen die ik grotendeels samen met mijn vriend heb bezocht.

 

Wees welkom op mijn website en neem een kijkje in mijn (schrijf)wereld.

 

Volg me ook via social media!

 

social media-08   social media-07   social media-09