Interviews

Heerhugowaards Nieuwsblad

 

Na een ontzettend leuk interview over mijn nieuwe boek ‘Kiezen of Daten’ verscheen er een mooi artikel in het Heerhugowaards Nieuwsblad.

‘Als ik maar kan schrijven, ben ik tevreden’
Obdamse Krista van der Hulst lanceert tweede ‘chicklit’

Krista beheerst het genre van de ‘chicklit’ als geen ander. (foto Rodi Media/ PS)

OBDAM/ ZEIST – Al op de basisschool in Obdam schreef Krista van der Hulst kleine verslagen van de familievakanties naar Frankrijk en stukjes voor de schoolkrant. In haar jaren op de middelbare school – het Han Fortmann College in Heerhugowaard – liep die hobby steeds verder uit de hand. Nu, op haar vijfendertigste, heeft Krista haar tweede boek uitgebracht. ‘Kiezen of daten’ gaat over een vrouw die verliefd wordt op twee mannen. ,,Net als mijn eerste boek is ook dit weer een echte ‘chicklit’. Hopelijk wordt dit verhaal net zo goed ontvangen als mijn debuut, ‘Dwaze dates of echte liefde’.

Je kunt het hele interview nalezen op de website van Heerhugowaards Nieuwsblad via deze link.

Qreative Minds

Interview met Krista van der Hulst door Natascha

Krista van der Hulst is in 1981 geboren in het Noord-Hollandse plaatsje Obdam. Nu woont ze in Zeist met haar vriend, zoon, hond en kat. Ze heeft Bouwkunde gestudeerd en daarna Beleid, Communicatie en Organisatie. Na wat jaren in de bouw gewerkt te hebben is ze nu werkzaam als Coördinator Huisvesting bij een zorginstelling. Naast werk en gezin houdt ze zich het liefst bezig met schrijven. Een hobby die ze al had vanaf het moment dat ze een pen kon vasthouden (wat ze overigens nog steeds niet doet zoals het hoort). Daarnaast houdt ze van lezen, dansen en zwemmen en is ze verslaafd aan chocola en lipbalsem. Hoewel ze graag goed voorbereid is en van lijstjes houdt, valt het schrijven niet zo te sturen. Hierin laat ze haar fantasie de vrije loop en moet ze maar zien waar het op uit komt.

Heeft hoofdpersoon Noor eigenschappen die je bij jezelf terugziet?
Het karakter uit mijn vorige boek, Lieke, lijkt meer op me dan Noor. Maar ik zie ook wel dingen van Noor in mijzelf. Haar besluiteloosheid bijvoorbeeld. Ik ben echt een ontzettende twijfelkont. Ze is ook heel praktisch ingesteld en nuchter en dat ben ik ook. Maar er zijn natuurlijk ook genoeg verschillen. Voor iedereen die het nog niet doorhad; het is niet autobiografisch.

Lees en bekijk hier meer.

Dinsdagdebutantendag

Een nieuwe dinsdag, een nieuwe DinsdagDebutantendag

De DinsdagDebutantenDag is een terugkomend item, waarbij watleesjij.nu veelbelovende debutanten in het zonnetje zet en een podium biedt. Vandaag is Krista van der Hulst aan de beurt met haar debuut Dwaze dates of echte liefde.

Krista heeft speciaal voor watleesjij.nu een filmpje gemaakt over haar debuut Dwaze dates of echte liefde:

Lees en bekijk hier meer

Interview met Hebban.nl

Krista van der Hulst heeft veel ideeën op het gebied van Chicklit. Op 17 september 2014 door Dennis van Elten

Wat zouden vrienden over Krista van der Hulst zeggen?
Daar ben ik zelf ook wel benieuwd naar 😉 Ik denk dat ze me een veelzijdige, enthousiaste en ondernemende maar rustig iemand vinden die graag goed voorbereid is.

Wat voor boeken liggen op jouw nachtkastje?
Ik lees vaak diverse boeken door elkaar. Meestal ligt één boek beneden en één op mijn nachtkastje. Vaak een thriller of roman beneden en boven een Chicklit. Als ik het andersom doe, slaap ik slecht…..

Lees meer

Interview met Chicklit.nl

Interview: Maak kennis met Krista van der Hulst. Dwaze dates of echte liefde is een boek met heel herkenbare hoofdpersonen, over de liefde en over vriendschap. Chicklit.nl mocht schrijfster Krista van der Hulst interviewen over wat haar inspireerde tot het schrijven over alle dating-perikelen.

3

 

Chicklit.nl: Dit boek is je debuutroman. Hoe is het schrijfproces gegaan? Had je een bepaald systeem om alle verhaallijnen te volgen, en/of een bepaald schrijfritme qua tijd?
Krista van der Hulst: Ik had niet een bepaald systeem of schrijfproces, behalve wat aantekeningen in een boekje. Toen ik een globaal idee voor het verhaal kreeg, ben ik begonnen met een schrijven van willekeurige scenes. Het begin en één van de laatste hoofdstukken had ik bijvoorbeeld al heel snel op papier staan.

Lees meer

 

Interview met Booksmagazine.nl

Ik ben Krista van der Hulst, nu 33 jaar en ik woon in Utrecht met mijn vriend, hond en twee katten. Ik werk als Coördinator Huisvesting bij een zorginstelling.

Hoe ben je auteur geworden?
Ik schreef vroeger al verhalen en heb het altijd al heel leuk gevonden. Daarom was een grote droom van mij om een boek uit te brengen. Na jaren van studie en werk, heb ik het schrijven weer opgepakt en wilde er serieus werk van maken. Via een crowdfunding-concept heb ik voor mijn eerste boek uiteindelijk een uitgever gevonden en mag mezelf nu auteur noemen.

Waar kunnen lezers van Books jouw boek bestellen?
Via bol.com en verder elke andere (online) boekhandel. Een gesigneerd exemplaar kan rechtstreeks via mij, bijvoorbeeld door een berichtje achter te laten op mijn facebookpagina of website.

Lees meer

Interview met Storyhunters.nl

Je naam is al in een nieuwsblad verschenen en je hebt ook al actief naam gemaakt via je eigen website. Maar kun je iets vertellen over de persoon achter deze naam?

Ik ben 33 jaar en geboren in een dorpje in Noord-Holland. Tien jaar terug ontmoette ik mijn vriend en na een paar jaar zijn we gaan samenwonen in Utrecht. We hebben twee katten en sinds een jaar een hond, wat een lang gekoesterde wens van mij was. Ik werk als Coördinator Huisvesting bij een zorginstelling in Utrecht. In mijn vrije tijd doe ik naast heel veel schrijven ook behoorlijk fanatiek aan dansen (niet meer zoals vroeger) en hou ik erg van lezen, films en reizen.
Mogen we ook nog wat gekke feitjes over je weten?

Ik ben verslaafd aan labello en chocola. In elke tas en elke ruimte van het huis heb ik een labello en ik word ook echt chagrijnig als ik de deur uit ga zonder. Een dag zonder chocola is een dag niet geleefd.

Ik ben bouwkundig Ingenieur en Master of Science, maar ik gebruik die titels niet omdat ze niet op een visitekaartje passen.

 

Lees meer

 

Interview met Rodi Media

Heerhugowaards Nieuwsblad

Interview met Stadsblad Utrecht

img-20140709-wa0010