Verslag boekpresentatie

Verslag boekpresentatie

11 mei 2019 was DE dag. Gevaarlijke date werd officieel gelanceerd. Met hulptroepen kwam ik om 13.00uur bij de bibliotheek aan om alles klaar te zetten. Bij de ingang stond al een mooi standje klaar met mijn (bieb)boeken en posters van mijn nieuwste boek. De beheerder zette de microfoon en stoelen klaar terwijl wij nog wat aankleding en lekkers verzorgden. Mijn Uitgever arriveerde gelukkig op tijd met de stapels nieuwe boeken, die ik vol trots klaar legde. Om 14.00uur kwam de rest van mijn gezin binnen op de voet gevolgd door de eerste gasten. Onder het genot van een kopje koffie en koek kwamen steeds meer gasten binnen totdat de belangrijkste (waar ik het eerste boek aan zou uitreiken) binnen was. Toen konden we starten. Maaike van Uitgeverij Eigenzinnig begon met vertellen en introduceerde mij. Na mijn welkomstwoordje, heb ik wat over het boek verteld en de totstandkoming ervan, ondersteund door feitjes en cijfers. Daarna was het tijd voor de quiz, die al traditie wordt op mijn boekpresentaties. De gasten hadden goed opgelet want het duurde heel wat vragen en een benaderingsvraag totdat er één winnaar over bleef. Ik las toen nog een deel van een hoofdstuk voor eindigend met een goede cliffhanger. Tot slot het dankwoord, de uitreiking van het allereerste officiële exemplaar aan mijn zus en een korte vooruitblik naar een eventueel boek nummer vier. Toen kon ik achter mijn boeken kruipen om ze te signeren terwijl de gasten genoten van een hapje en een drankje. En voor ik het wist ging ik weer met een stapeltje overgebleven boeken en posters, voldaan naar huis. Wat een mijlpaal weer; mijn derde boek heeft het levenslicht gezien en kan nu de wijde wereld in.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.