Verslag boekpresentatie

Verslag boekpresentatie

2016-12-03-14h10m-bDe boekpresentatie vond plaats in de ontmoetingsruimte van het ‘Binnenbos’ in Kerckebosch Zeist. Deze was al ingericht als gezellige huiskamer met bar en het kostte dus weinig moeite om er een gezellige ‘Kiezen of Daten’ ruimte van te maken. Om 14.00 uur stonden alle hapjes en drankjes klaar en natuurlijk de stapels boeken. De mensen drupten langzaam binnen. Het was helaas niet voor iedereen goed te vinden.

Het was de zaterdag voor Sinterklaas. En dat heb ik geweten. Van alle genodigden vierde zo’n twee derde Sinterklaas op deze middag en kon niet bij de boekpresentatie van ‘Kiezen of daten’ zijn. Dus met de mensen die er waren, was ik extra blij. Zij waren een Sinterklaas cadeau voor mij.

Iets na half drie pakte ik (met knikkende knietjes) de microfoon en ging naast de prachtige piano staan, die niet gebruikt werd, maar wel heel mooi in de ruimte 2016-12-03-14h38m-1-bstond. Nadat ik iedereen welkom had geheten en had verteld wat de boekpresentatie zou behelzen, begon ik mijn verhaal. Alle aanwezigen luisterden aandachtig naar mijn woorden over de totstandkoming van het boek, waar al met al bijna drie jaar overheen is gegaan. Daarna kwam het boek zelf aan bod. Waar gaat het over, wat zijn de personages? Om de boel wat interactiever te maken, speelden we ook nog een quiz over het boek, waarmee één bezoeker een exemplaar konden winnen. Helaas bleek de eerste vraag al een instinker waardoor zo’n twee derde van de deelnemers al af viel. Na vier vragen was de winnares bekend en kon ik de drie andere vragen en de benaderingsvraag die ik had bedacht, laten voor wat het was.

Toen kon het boek zelf erbij gepakt worden, waaruit ik hoofdstuk 13 voorlas. Een paar zinnetjes liet ik weg in verband met een aantal nogal jeugdige aanwezigen. De zaal was doodstil.

De presentatie sloot ik af met een dankwoord en de overhandiging van het officiële eerste exemplaar aan degenen waaraan ik ‘Kiezen of Daten’ heb opgedragen; mijn ouders. Een kleine blik op de toekomst maakte het geheel af. Na een heerlijk applaus kon iedereen aan de borrel en hapjes en kroop ik achter de signeertafel, die gelukkig druk werd bezocht. Rond 16.30 uur waren we nog met een klein groepje en konden de overgebleven boeken, hapjes en drankjes en alle aankleding met ‘Kiezen of Daten’ erop weer ingepakt worden. ‘Kiezen of Daten’ was gelanceerd!

2016-12-03-15h44m-b

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.