Boek | Schrikkelbruid

schrikkelbruid

Hoewel de verhalenbundel minder populariteit geniet dan de roman, is hij bij uitstek geschikt voor wie minder vaak en/of minder lang leest. Hoe prettig kan het zijn om een bundel op het nachtkastje te hebben liggen en nog even voor het slapengaan een kort verhaal te lezen. Of tijdens de lunchpauze van een drukke baan even de afzondering te zoeken en onder het genot van een rijk belegde sandwich tevens te genieten van een kort verhaal.

‘Schrikkelbruid’ is een verhalenbundel die zich hier uitstekend voor leent. Een bundel met negentien geselecteerde verhalen van Nederlands en Vlaams schrijftalent. Verrassende verhalen in de genres mysterie, thriller, reizen en literaire fictie.

 

Hotel du Trianon, Sam Hosteman
Oud hout, Frans M. Jansen
Stemmen, Jeannette Jansen-Kim
Dossier gesloten, Ina de Weert
Schrikkelbruid, Gerry Neuray
Niets is wat het lijkt, Krista van der Hulst
Row the boat, Leonie Pas
Verloren hart, Ymke Verstegen
Isabella’s nachtelijke toccata’s, Jean-Paul Colin
Een nieuwe dag, Hanneke ter Hoven
Kinderen voor Tanja, Hanneke ter Hoven
Nachtbus, Johan van Doorn
Terug van de antipode, Miranda van Gaalen
Kat in een vreemd pakhuis, Agnes de Boer
Geen ontkomen aan, Theo Kosters
De uil van Montezuma, Yvonne Gillissen
Naar de andere zijde, Fredrika Hondebrink
Afscheid, Bianca Kruger
Op de valreep, Arenda Huijsen

 

Bestellen?

Schrikkelbruid is voor €13,95 verkrijgbaar via Bol.com

 

Recensie

Geplaatst door Ad de Laat op Bol.com

Negentien totaal verschillende verhalen van onbekende Nederlandse en Vlaamse schrijvers en schrijfsters. De korte verhalen zijn nauwelijks te rangschikken. De grote variatie is het beste te omschrijven met woorden als: surrealistisch, romantisch, ontroerend, beangstigend, mystiek. Relaties en liefdes zijn in veel verhalen belangrijke kernthema’s. Behalve het onderwerp is ook de wijze van schrijven totaal verschillend. Het ene verhaal is sterk beschrijvend terwijl een ander verhaal geschreven is in korte staccato-zinnen, waarbij dialogen de boventoon voeren. De meeste verhalen eindigen echter verrassend en laten de lezer soms verbaasd en met vragen achter.